Per Dra. Carme Gàllego Bademunt
Metge de Família i Nutricionista
Ara que anem de cara el bon temps i que començarem a pensar en fer dieta per perdre els quilets que hem guanyat durant l’hivern, no està de més que recordem que no hi ha “dietes miracle”, que el manteniment del pes es basa en un equilibri entre l’entrada i la sortida de calories, és a dir, entre els aliments que mengem i el consum d’energia que fem, i sobretot, entendre que l’objectiu final d’una dieta no és només perdre pes sinó aconseguir un canvi d’hàbits que ens permeti mantenir un pes estable basat en una alimentació saludable i realitzant una activitat física adaptada a les nostres condicions físiques.
Us pot ajudar a entendre que és l’equilibri energètic aquest vídeo editat per l’EUFIC (European Food Information Council) i que us recomanem.
Més informació:
Canal Salut | Preguntes més freqüents sobre generalitats mèdiques:
- Què és l’alimentació?
- Què és la nutrició?
- Com es valora l’estat nutricional d’un individu?
- Què és l’índex de massa corporal?
- En què consisteix l’equilibri metabòlic-energètic?
- Com gasta les calories l’organisme?
- Com influeix l’activitat física sobre la gana i la ingesta?
- Tots els subjectes tenen el mateix metabolisme basal?
- Quins factors intervenen en la regulació de la conducta alimentària?
- Quins factors genètics intervenen en la regulació de la ingesta?
Retroenllaç: Vigila el que menges | CAP Adrià