Encara ets a temps de vacunar-te de la grip

La taxa d’incidència de grip ha augmentat significativament en les últimes 3 setmanes, sent aquesta setmana de 77 casos per 100.000h. Si enguany, no t’has vacunat de la grip contacta amb el CAP Adrià i et facilitarem la vacunació.

 1. Envia un missatge a través del web de programació de visites.
 2. Truca al CAP Adrià al 933 62 11 25

Protegir-te a tu significa també protegir a les persones que estimes.

Publicat dins de Activitats grupals d'infermeria, Malalties freqüents | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Com demanar cita o resoldre consultes i gestions

Si teniu un problema de salut que no requereix una atenció immediata i urgent, o voleu fer una consulta administrativa o una revisió preventiva, podeu programar directament una visita al vostre centre d’atenció primària (CAP) de referència amb els professionals de medicina de família, pediatria i infermeria que tingueu assignats, i amb altres professionals de la salut com ara el personal administratiu d’atenció ciutadana.

També podreu programar cita amb professionals d’altres àmbits, com odontologia, salut sexual i reproductiva o treball social, en cas que tingueu aquests serveis assignats.

Publicat dins de Actualitat, Informació general: centre i serveis, Tràmits freqüents | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Nova pàgina per resoldre problemes amb l’obtenció del Certificat Covid Digital de la UE

S’ha activat un formulari de registre d’incidències a la web de vacunació per tal que la ciutadania pugui registrar les seves dades i el tipus d’incidència en relació amb la no emissió d’algun dels certificats digitals europeus existents.

En aquesta pàgina web: https://certificat.vacunacovid.catsalut.gencat.cat ha de fer click on posa “Tens cap incidència?

Llavors emplena el formulari i fa click al botó “Acceptar” i es posaran en contacte amb vostè.

Publicat dins de Actualitat, Informació general: centre i serveis, Tràmits freqüents | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Priorització de l’atenció davant la situació epidemiològica

Publicat dins de Actualitat, Informació general: centre i serveis | Deixa un comentari

Has estat en contacte amb un positiu per Covid-19?

És l’eina digital que et permet avaluar mitjançant un senzill qüestionari si ets contacte estret de casos positius de COVID-19. En menys d’un minut, l’usuari contesta unes preguntes que serveixen per identificar el grau de contacte. A partir dels resultats s’obtenen recomanacions sobre com actuar i els procediments que cal seguir en cada cas.

Com funciona?
L’usuari ha d’accedir a l’eina a través de l’adreça web SocContacteEstret? (soccontacteestretsalut.cat), on trobarà l’opció d’iniciar el qüestionari. A través d’un seguit de preguntes s’avaluarà si és o no contacte estret i s’obtindran les recomanacions i els procediments que cal seguir segons el resultat. És molt important seguir les pautes si, per exemple, ens indica que cal fer aïllament preventiu.

Què és un contacte estret?
Els contactes estrets són les persones que han compartit espai amb un positiu de COVID-19 a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tindran en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica.

Per a més informació, consulteu la pàgina Contactes estrets.

Em faran prova si soc contacte estret?
En l’actual fase de mitigació de la pandèmia, només es farà prova diagnòstica als contactes estrets que presentin símptomes. Els contactes estrets asimptomàtics, en tot cas, hauran de complir igualment un aïllament de 10 dies, temps durant el qual poden estar incubant la malaltia i la poden contagiar.

La importància de l’aïllament.
És molt important seguir les pautes que ens indiquin com a resultat del qüestionari de SocContacteEstret?, sobretot en cas que el grau d’exposició i la situació vacunal recomanin fer aïllament.

Fer aïllament és la forma més eficaç de tallar la cadena de contagis de COVID-19. La UE i l’OMS el recomanen com una de les mesures més efectives per reduir la transmissió del virus. Només estan exemptes de fer aïllament aquelles persones vacunades amb la pauta completa que siguin contactes estrets i no presentin símptomes.

Per a més informació, consulteu la pàgina Aïllament domiciliari.

Més informació:

Preguntes freqüents

Font: CanalSalut

Publicat dins de Actualitat, Salut a les Xarxes | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Centres acreditats per a proves diagnòstiques de COVID-19

Exclusivament en aquests centres us podeu fer les proves TAR o PCR per obtenir el Certificat COVID digital de la UE. Aquest llistat està en contínua actualització i ampliació. És possible que en uns dies s’afegeixen nous centres. Gràcies per la vostra comprensió.

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/certificat-covid-digital-ue/centres-acreditats/

Publicat dins de Actualitat, Pàgines web d'interès, Tràmits freqüents | Deixa un comentari

Com obtenir el Certificat Covid Digital de la UE

Aquí podrà conèixer quin certificat li correspon, on aconseguir-ho i què necessita per a utilitzar-ho.

El Certificat COVID Digital de la UE abasta tres tipus diferents de certificats relacionats amb la COVID-19:

 • Un certificat de vacunació,
 • un de recuperació
 • i un de prova diagnòstica.

Depenent del seu cas, podrà sol·licitar el corresponent en el formulari final.

https://cvd.sanidad.gob.es/cvdcovid/cvdcovid-formulario/index.xhtml

Per saber quins requisits necessita per cada cas ho pot comprovar aquí.

Més informació:

Web CanalSalut Certificat Covid Digital de la UE

Requisits per obtenir el Certificat Covid Digital de la UE

Font: Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social

Publicat dins de Actualitat, Tràmits freqüents | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Informació sobre les convocatòries de vacunació COVID-19

En la següent pàgina web podreu trobar informació sobre les convocatòries de vacunació COVID-19.

És important que les seves dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català. Visiti el web de La Meva Salut per a actualitzar-les.

En aquest enllaç pot trobar el llistat dels diferents grups poblacionals convocats per vacunar-se, tenint en compte el col·lectiu al qual pertanyen, i la informació concreta per a cadascun d’ells.

Publicat dins de Actualitat, Agenda, Informació general: centre i serveis | Deixa un comentari

El teu CAP respon, si ens necessites, contacta’ns

Per Internet:

 1. Envia un missatge a través del web de programació de visites.
 2. Envia una eConsulta al teu metge/ssa o a la teva infermera a través de La Meva Salut.

Per telèfon:

 1. Truca a la central de trucades 93 326 89 01.
 2. Truca al teu CAP.

 

Publicat dins de Consells de salut, Informació general: centre i serveis | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Mesures de seguretat als centres sanitaris

A continuació us detallem una sèrie de mesures de seguretat per quan s’ha de venir al centre sanitari:

 • És obligatori l’ús de mascareta.
 • Els pacients només poden venir acompanyats en casos imprescindibles.
 • Ajusteu-vos a l’hora de la visita. No vingueu massa aviat.
 • Respecteu la senyalització de seguretat.
 • Veniu al centre només si és necessari.
 • Renteu-vos les mans sovint amb aigua i sabó o amb solució hidroalcohòlica.
 • Mantingueu la distància de seguretat d’1,5 a 2 metres.

 

 

Publicat dins de Actualitat, Consells de salut | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

12 de maig. Dia Internacional de la Infermera

Aquest esdeveniment se celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.


Amb ella la infermeria va esdevenir una professió

i la seva mirada analítica va salvar moltíssimes vides.


Per posar en valor la tasca d’aquest col·lectiu professional, que en els darrers mesos ha adquirit encara més importància davant la lluita contra la pandèmia de la covid-19, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va designat el 2020 com a Any Internacional del Personal d’Infemeria i Comaratge. Aquesta acció vol destacar que les infermeres i infermeres esdevenen la columna vertebral de qualsevol sistema de salut i que per assolir la cobertura sanitària universal de cara a 2030, se’n necessiten 9 milions més.

Més informació:

Informació al CanalSalut


Publicat dins de Agenda | Deixa un comentari

EL RACÓ DEL NUTRICIONISTA

Amb l’objectiu de millorar la salut nutricional de la població assignada al CAP Adrià s’inicia la secció ”El Racó del Nutricionista“dins del Bloc del CAP Adrià.

En aquesta secció, en Ramon Gibert, nutricionista del CAP Adrià, presentarà diferents propostes i consells sobre nutrició amb una periodicitat trimestral.

La figura del nutricionista és de recent incorporació dins de l’àmbit de l’atenció primària i ben segur ajudarà a millorar la salut de les persones.

La compensació, un mite que ha de caure…

Comptar calories és una eina indispensable en el tractament dietètic. Tanmateix, en els darrers anys, ha esdevingut  una activitat vinculada amb les dietes miraculoses. Al mercat nutricional, trobem un reguitzell de dietes  que recomanen el mètode de la compensació, que promet unes fites  difícils d’assolir  i genera una desestabilització en l’àmbit  nutricional que pot arribar a generar diverses problemàtiques: al·lèrgies alimentàries, augments de pes no desitjats, a mitjà i llarg termini, entre d’altres.

La compensació indueix a pensar que si es pren un aliment amb un  alt contingut calòric, es pot compensar reduint les calories de la resta de menjades o  prescindint d’algun àpat. Això és un gran error. Quan es fa una ingesta que desestabilitza energèticament, és quan s’ha de mantenir una correcta pauta alimentària, ja que això facilitarà el reequilibri digestiu i hormonal que s’ha alterat. Així mateix, s’ha de tenir en compte que molts aliments baixos en calories estan plens de saboritzants de difícil digestió, fet que suposa  un deteriorament, a llarg termini, de la nostra salut intestinal.

Altrament, és important advertir a la població que el pes del nostre  cos no depèn, només,  de les calories que s’ingereixen, sinó també del tipus d’aliments i de les seves propietats nutricionals.

Per concloure, les dietes miraculoses no existeixen i la clau està en els teus hàbits.

Aposteu  per la  salut nutricional.

Ramon Gibert Torres, dietista-nutricionista CAP Adrià.

Publicat dins de Actualitat, Consells de salut | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

El CAP Adrià junt a d’altres CAPs de l’APBCN amb certificació EMAS són els protagonistes del mes d’#ICSverds per la seva gestió ambiental

Els CAP de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) amb certificació de qualitat EMAS són els protagonistes del mes d’abril d’#ICSverds per la gestió ambiental que realitzen aquests centres. L’Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) és una certificació de gestió ambiental per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar l’impacte ambiental, millorar-lo en termes qualitatius i quantitatius i declarar-ho de forma oficial i transparent.

Les dades demostren el compromís d’aquests centres amb l’impacte ambiental: l’any 2020 els centres EMAS van consumir 96 tones de paper, de les quals, el 97% va ser paper reciclat. Es va consumir un 32% menys de paper que el 2019, cosa que suposa un estalvi de 44 tones de paper. L’aigua necessària per fabricar aquesta quantitat de paper ompliria dues piscines olímpiques. I també hi ha dades relacionades amb les emissions de diòxid de carboni o de reciclatge de paper.

Publicat dins de Actualitat, Compromís Social, Informació general: centre i serveis | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari