L’equip de Salut i Escola del CAP Adrià guanya el 2on Premi a la Jornada de Salut Comunitària.

SalutiEscola

 

L’equip del  “Programa Salut i Escola” del CAP Adrià, va guanyar el 2on premi de la 1ª Jornada d’Intercanvi d’Experiències de Salut Comunitària que es va celebrar el passat, dijous 9 d’abril de 2015, a l’Auditori Novartis de Barcelona.

PremiSalutiEscola

L’objectiu d’aquesta Jornada es centrava en promoure el treball en xarxa en el desplegament de les activitats comunitàries en què participen els equips d’atenció primària de Barcelona Ciutat.

Els professionals d’atenció primària que hi van participar amb una visió crítica, vàren compartir les seves experiències i, coneixements amb la resta de professionals de la Gerència Territorial Barcelona Ciutat.

Els ponents externs que hi van intervenir van ser: el Dr. Andreu Segura, i la Dra. Carmen Cabezas, ambdòs del Departament de Salut i, la Dra. Maribel Pasarin de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

El primer premi va ser per al projecte “Ja tenim un fill” del CAP Poblenou.

El segon premi es va concedir a dues experiències: un va ser per a la “Taula comunitària” del CAP Poblenou i, l’altra per al Programa Salut i Escola”  del CAP Adrià  dirigit a adolescents del barri .

L’equip del Programa Salut i Escola” ens expliquen com va anar aquesta Jornada:

“Les infermeres de l’equip del Programa vam participar-hi realitzant una presentació sobre la nostra experiència en una taula rodona la qual va ser moderada per la Sra. M. Clara Sala, Adjunta a Direcció del Servei d’Atenció Primària Muntanya-Dreta de la Gerència Territorial Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut   i la Dra. Maribel Pasarin Cap de Servei de Salut Comunitària, de l’Institut de Serveis de la Comunitat  de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

MartaSerdaJornada

Durant la presentació de la nostra experiència, vàrem explicar l’evolució del “Programa Salut i Escola” dins l’àmbit d’actuació del CAP Adrià i, els resultats de les temàtiques més consultades durant el curs 2013-2014. El número de consultes: quasi 300; realitzades per 139 adolescents dels 5 centres educatius on ens desplacem a realitzar la consulta oberta.

Les temàtiques més consultades van ser sobre sexualitat, afectivitat i sobre salut alimentària. Per aquest motiu, estem oferint als centres xerrades/tallers als alumnes de 3er i 4rt d’ESO.

Per altra banda, també vàrem explicar com hem incorporat la vacunació escolar i la importància que ha tingut el fet de poder ser el mateix equip que realitzem aquesta tasca, per poder donar continuïtat, i ser un agent clau de la comunitat que acompanya als adolescents amb  edats compreses entre els 12 i 16 anys.

També, vam destacar la importància d’actualitzar l’estat vacunal a l’aplicació informàtica del CAP ja que molts alumnes han estat vacunats en altres centres i, no tenim la informació a la Història Clínica Compartida quan realitzem la vacunació escolar.

La Jornada va ser un espai de reflexió per seguir avançant en el desplegament de les activitats comunitàries i, es va incidir en la importància de poder treballar per millorar la seva avaluació.

Creiem que la nostra tasca comunitària permet apropar-nos al barri per donar la resposta més adequada a la demanda dels adolescents, i continuarem treballant en aquesta línia.”

Totes   Equip “Programa Salut i Escola”

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a L’equip de Salut i Escola del CAP Adrià guanya el 2on Premi a la Jornada de Salut Comunitària.

  1. Retroenllaç: Acise

  2. Retroenllaç: Cinquanta mil visites al blog del CAP Adrià | CAP Adrià

Els comentaris estan tancats.