18 d’abril de 2015: Dia Europeu dels drets dels pacients

dia_europeu_drets_pacients_2013_jpg_1200019026

 

Dissabte, 18 d’abril de 2015, el CAP Adrià es suma a la commemoració del Dia Europeu dels drets dels pacients.

 

La celebració d’aquest dia és promoguda per l’organització Active Citizenship Network (ACN), que pretén conscienciar, tant la ciutadania com les persones que intervenen en l’assistència sanitària, de la necessitat de respectar, garantir i millorar els drets dels pacients europeus.

Aquest any, el tema principal d’aquest esdeveniment és:

“La sostenibilitat dels sistemes de salut en l’àmbit de les malalties cròniques”

Per a celebrar aquest esdeveniment, es realitzaran diversos actes arreu d’Europa i, també, hi ha prevista una conferència internacional a Brusel.les, el dia 12 de maig de 2015.

L’atenció a la cronicitat és una prioritat per al Departament de Salut inclosa dins el Pla de Salut 2011-2015.

La intervenció més important, dins d’aquest àmbit, és el Programa de prevenció i atenció a la cronicitat (PPAC). Dins del PPAC, hi ha el Programa Pacient Expert a Catalunyainiciativa multidisciplinària que potencia l’autocura, la coresponsabilitat i l’autonomia de les persones amb malalties cròniques, i que actualment aplega més de 4.500 pacients.

Des del nostre centre, ens volem unir a la campanya de difusió europea, tot convidant-vos a visitar l’apartat “Qui som” del bloc, on disposeu de la carta de drets i deures dels ciutadans, aprovada pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, en data 24 de juliol de 2001. La seva lectura i coneixement son de gran relevància per a tractar la pròpia salut i l’ús que podem fer dels centres  i serveis sanitaris.

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat, Informació general: centre i serveis, Pàgines web d'interès, Qui som ?, Salut a les Xarxes i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.