Targeta sanitària individual (TSI)

Sol·licitud i prestacions

La targeta sanitària individual és el document que identifica i acredita les persones com a assegurades del CatSalut. Permet accedir als centres i serveis del sistema sanitari públic i també s’ha de presentar a les farmàcies, juntament amb les receptes, per poder obtenir els medicaments finançats pel CatSalut. És important portar-la sempre a sobre (també en els desplaçaments fora de la zona de residència habitual).

targeta_sanitaria

La targeta és personal i intransferible i l’ha de tenir cada membre de la família, sigui quina sigui la seva edat.

Tota la informació sobre la targeta sanitària individual, prement aquí.

Per sol·licitar la TSI per primer cop us heu d’adreçar al Centre d’Atenció Primària (CAP) que us correspon per zona. El podeu saber a www.gencat.cat/ics o trucant al 061. En el CAP us informaran dels tràmits i/o documentació necessària segons el vostre cas.

20121004_061_tcm32-222378


 Reedicions per pèrdua, robatori o deteriorament

Des de l’1 de març de 2014 s’aplica una taxa de 7’35 euros per cada reedició de TSI. Així com la primera targeta sanitària que emet el CatSalut és gratuïta, les reedicions de la TSI per pèrdua, robatori o deteriorament son de pagament, per sol·licitar una còpia de la targeta cal tramitar-ho des del seu EAP, només cal que presenteu un document acreditatiu de la vostra identitat i des de la Unitat d’Atenció a l’Usuari se us tramitarà informàticament la sol·licitud.

Aquestes son les passes que haureu de fer presencialment:

S’ha de sol·licitar en el centre d’atenció primària (CAP) que us correspongui per domicili o el que s’hagi triat per lliure elecció.

  • Al CAP us indicaran si en el vostre cas s’ha de pagar o no la taxa. En cas que s’hagi de fer efectiu el pagament, us lliuraran el formulari de liquidació de la taxa.

  • Realitzar el pagament de la taxa a qualsevol terminal de ServiCaixa o bé per banca electrònica de “la Caixa” mitjançant el codi d’entitat.

        ♦ Oficina més propera al CAP:
             “La Caixa” C. Vallmajor, 35

  • Retornar al CAP el formulari de liquidació de la taxa, juntament amb el justificant bancari que emetrà l’entitat bancària en el moment de fer el pagament.

  • El CAP iniciarà la tramitació de la targeta.

  • El CAP us lliurarà el Resguard de sol·licitud de la targeta sanitària individual. Aquest document us servirà per acreditar el dret a l’assistència sanitària del CatSalut mentre no us arribi la TSI sol·licitada. En cas que esteu exempts del pagament de la taxa, el CAP us lliurarà també aquest document amb la mateixa finalitat.

En ambdós casos podeu triar rebre la targeta per correu postal o bé recollir-la a la unitat d’atenció a l’usuari del vostre centre.



 

4 respostes a Targeta sanitària individual (TSI)

  1. Retroenllaç: Atenció sanitària fora de Catalunya | CAP Adrià

  2. CATALINA AGUILO PRIETO ha dit:

    A QUI CORRESPONGUI,
    * Degut a la pèrdua de la meva TSI en la linea V15 avui mateix, sol·licito una nova per rebre l’ assistència habitual…
    Salutacions cordials, Sra. C. Aguiló

    M'agrada

    • adriadar2 ha dit:

      Benvolguda Sra Aguilar, us informem que la tramitació de la TSI cal fer-la de manera presencial al Centre d’atenció primària. En cas d’enviar a un tercer a fer el tràmit, caldrà l’autorització i fotocòpia del DNI de la persona interessada.
      Cordialment
      La Direcció

      M'agrada

  3. Vanesa Diaz ha dit:

    Hola buenas,

    Dado que no consigo contactar con vosotros en el teléfono de atención al paciente, ¿me podríais decir si para sacarme la TSI por primera vez tengo que pedir cita y, si fuera el caso, dónde pedirla? Si es sin cita, ¿en qué horario puedo venir a tramitarla y dónde debo hacerlo (en el mismo cap, en qué planta, etc.) gracias

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.