EL RACÓ DEL NUTRICIONISTA

Amb l’objectiu de millorar la salut nutricional de la població assignada al CAP Adrià s’inicia la secció ”El Racó del Nutricionista“dins del Bloc del CAP Adrià.

En aquesta secció, en Ramon Gibert, nutricionista del CAP Adrià, presentarà diferents propostes i consells sobre nutrició amb una periodicitat trimestral.

La figura del nutricionista és de recent incorporació dins de l’àmbit de l’atenció primària i ben segur ajudarà a millorar la salut de les persones.

La compensació, un mite que ha de caure…

Comptar calories és una eina indispensable en el tractament dietètic. Tanmateix, en els darrers anys, ha esdevingut  una activitat vinculada amb les dietes miraculoses. Al mercat nutricional, trobem un reguitzell de dietes  que recomanen el mètode de la compensació, que promet unes fites  difícils d’assolir  i genera una desestabilització en l’àmbit  nutricional que pot arribar a generar diverses problemàtiques: al·lèrgies alimentàries, augments de pes no desitjats, a mitjà i llarg termini, entre d’altres.

La compensació indueix a pensar que si es pren un aliment amb un  alt contingut calòric, es pot compensar reduint les calories de la resta de menjades o  prescindint d’algun àpat. Això és un gran error. Quan es fa una ingesta que desestabilitza energèticament, és quan s’ha de mantenir una correcta pauta alimentària, ja que això facilitarà el reequilibri digestiu i hormonal que s’ha alterat. Així mateix, s’ha de tenir en compte que molts aliments baixos en calories estan plens de saboritzants de difícil digestió, fet que suposa  un deteriorament, a llarg termini, de la nostra salut intestinal.

Altrament, és important advertir a la població que el pes del nostre  cos no depèn, només,  de les calories que s’ingereixen, sinó també del tipus d’aliments i de les seves propietats nutricionals.

Per concloure, les dietes miraculoses no existeixen i la clau està en els teus hàbits.

Aposteu  per la  salut nutricional.

Ramon Gibert Torres, dietista-nutricionista CAP Adrià.

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat, Consells de salut i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.