A partir d’ara es pot notificar els Autotests d’antígens a les farmàcies autoritzades

Us comuniquem que el Departament de Salut ha afegit una nova via perquè les persones que tinguin un resultat positiu de Covid-19 mitjançant un test d’auto mostra el puguin notificar al sistema de salut. Ho podran fer a través de les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats. A partir d’ara, doncs, aquestes mateixes farmàcies podran comunicar a Salut resultats positius dels ciutadans i de les ciutadanes s’hagin fet l’auto test a casa. A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.

Aquest nou canal està adreçat als positius per Covid-19 amb símptomes lleus o sense símptomes.

Aquesta nova via es considera un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta.

Us recordem que:

  • Sense simptomatologia, o amb simptomatologia lleu, no cal anar presencialment al centre d’atenció primària ni confirmar el positiu amb cap prova més.
  • Sinó que cal utilitzar les vies de contacte telemàtiques: amb una eConsulta des de La Meva Salut o a l’apartat Símptomes de la Covid-19.
  • Ara, també s’afegeix la possibilitat de fer-ho contactant telefònicament amb la farmàcia i identificant-se amb el CIP, DNI o Passaport.
  • En totes les vies de contacte cal indicar la marca del test, i la data en què s’ha fet, i es podrà incloure el positiu a l’historial clínic o tramitar la baixa.
  • També s’haurà de reportar els contactes des de l’eina ContacteCovid.cat.
  • Recordeu també que amb un resultat positiu és molt important fer un bon aïllament a casa i no interrompre’l per fer cap tràmit o visita que pugui esperar, tampoc per posar-se la vacuna de record. Caldrà cancel·lar-la i tornar-la programar una vegada finalitzat l’aïllament.
Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut, Informació general: centre i serveis i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.