El CAP Adrià amb el “Dia Mundial de la higiene de mans”

Des de el CAP Adrià ens hem adherit a la campanya per tal que aquest dia serveixi per consolidar la higiene de mans com a pràctica professional decisiva per a la salut en tots els centres assistencials, amb l’objectiu de garantir una atenció sanitària neta i segura per a tothom.

Aquest any hem volgut sensibilitzar a professionals i ciutadans amenitzant els 15 minuts d’espera postvacunals.

El lema d’aquest any: “Segons que salven vida”, posa l’accent en la importància que té dur a terme una higiene de mans adequada, basada entre d’altres, en la seva durada: de 20 a 60 segons.

La campanya mundial “Salveu vides: renteu-vos les mans”, que es va posar en marxa el 2009 i es va celebrar el 5 de maig (Dia Mundial de la Higiene de Mans), té com a objectiu mantenir la promoció, la visibilitat i la sostenibilitat mundials de la higiene de mans en l’atenció sanitària i d’unir les persones en suport de la millora de la higiene de mans a tot el món.

Diversos estudis mostren com les mans actuen de vector en la transmissió d’infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos malalts, o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els malalts sense haver fet una higiene prèvia.

L’acció per evitar que les mans actuïn com a vector sobre la qual hi ha més proves científiques, i que es recomana amb més freqüència, és la fricció de les mans amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els pacients. Tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com els Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) concedeixen a aquesta acció un grau d’evidència científica màxim (IA).

Més informació:

Twitter HashTags: #handhygiene, #InfectionPrevention i #CleanYourHands.

Twitter: @enfermeriaub  @apicsbcn

Informació a Gencat.cat

Blog Atenció primària ICS Barcelona

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats grupals d'infermeria, Actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.