Campanya de vacunació de la grip 2020 al CAP Adrià

Com cada any en el mes d’octubre, comença la campanya de vacunació anti gripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut.

Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre, tot i que la vacunació també es realitzarà fora d’aquest període per donar la màxima cobertura, i el seu efecte dura un any. La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia.
Podeu trobar tota la informació relacionada amb la grip i la campanya de vacunació al Canal Salut i a l’Agència de Salut Pública.

Al CAP Adrià aquest any la campanya 2020-2021 começarà el dia 15 d’octure i la organitzem de manera diferent per tal d’acostar-nos a la comunitat, evitar aglomeracions al CAP i mantenir circuits àgils i segurs.

Una de les accions que estem fent ja son programacions pro actives a les persones assignades al CAP Adrià d’entre 60 i 75 anys, per oferir una cita ja concertada per vacunar-se al CAP. Aquest any la vacunació al CAP la farem al pis -1, sales d’extraccions.


Rebreu un missatge amb el dia, hora i lloc de la vacunació.


Una altre acció, ha estat la vacunació en equipaments comunitaris del barri gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament. Els espais comunitaris on també ens trobareu per vacunar a les persones majors de 75 anys tot i que no només, i així facilitar l’accés seran:

Podeu escollir lloc i data a la web de programació de l’ICS.

Les persones que viuen a les Residencies del nostre territori ja estan sent vacunades per infermeres del CAP Adrià i pels els propis professionals infermers de la residència.
La població pediàtrica de risc, també serà contactada per tal de concertar una cita per poder-se vacunar de la grip al CAP.

Per tot això, aquells que hagin activat la possibilitat de rebre SMS des del CAP, rebran la notificació de la cita, hora i lloc programats per l’administració de la vacuna.
Aquells que no ho tenen activat, aniran rebent trucades dels administratius del CAP Adrià per rebre la mateixa informació, dia, hora i ubicació.

 


Més informació:

Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT)

CanalSalut

Web de programació de l’ICS


 

Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.