A 40 graus més d’un dia per l’onada de calor

refresc-calorEl Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per calor extrema a partir de dimarts, 25 de juny. Una calor sufocant que pot afectar tot el país i durar dies.

S’acostarà una massa d’aire africana el dia de Sant Joan, dilluns 24, i ens acompanyarà com a mínim fins al 27, aproximadament. Per la intensitat de la penetració càlida i la seva persistència damunt de Catalunya es podrà qualificar d’onada de calor.

Probablement, tindrem moltes màximes entre els 35 i 40 graus la setmana vinent. En alguns punts més càlids, es podríen superar els 40 graus amb mínimes per sobre dels 25 graus.

La calor excessiva pot arribar a perjudicar la salut i ens pot provocar: esgotament, deshidratació, cops de calor, rampes i erupcions cutànies.

Alguns consells per a protegir-nos de la calor són:

Controlar la temperatura a casa: Utilitzar ventiladors o aire condicionat, dutxar-se sovint i obrir les finestres per refrescar durant la nit.
Evitar el sol directe al carrer: Portar una gorra o barret, utilitzar roba lleugera i buscar la ombra.
Limitar l’exercici físic durant les hores de més calor
Hidratar-se sovint i vigilar l’alimentació

En cas que alerteu que algú pateix un cop de calor: traslladeu a la persona a un lloc més fresc, doneu-li aigua, la mulleu i ventileu.
Si cal: truqueu al número de telèfon d’emergències mèdiques: 112.


Més informació:

Meteocat

Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS)

Consells per protegir-se de la calor (TV3)

La infermera Núria Merino de CAP Adrià ens parla sobre els cops de calor a Onda Cero

La infermera Monica Serravinyals de CAP Adrià ens parla sobre els cops de calor en el programa “els matins” de TV3


Font: gencat.cat, TV3

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat, Consells de salut i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.