L’Agència de Salut Pública aconsella mantenir la pauta de vacunació del xarampió

En resposta a les declaracions recents de l’Associació Espanyola de Pediatria en els mitjans de comunicació i de la confusió generada en relació amb les recomanacions de vacunació de xarampió en menors de 12 mesos que viatgen a Europa, les autoritats Sanitàries de les comunitats autònomes i del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, reunides en la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del SNS, en data 24 de juliol de 2018, manifesten el següent:

  • A Espanya, les recomanacions oficials per a la vacunació amb triple vírica (enfront de xarampió, rubèola i parotiditis), estableixen l’administració sistemàtica a tots els nens i nenes als 12 mesos i als 3-4 anys d’edat.
  • Les recomanacions de vacunació a persones que realitzen viatges internacionals figuren a la pàgina web del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. en tot cas, es recomana tenir complet el calendari de vacunació.
  • La situació epidemiològica actual a Espanya i als països de la Unió Europea no justifica canvis en les recomanacions de vacunació. Cap país europeu ha modificat la pauta de vacunació enfront de xarampió.

Es recorda a les societats científiques que les recomanacions de vacunació a població general i en viatges internacionals són competència de les autoritats sanitàries.

Més informació:

Document informatiu oficial


Font: Departament de Salut

Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.