Sessions grupals psicoeducatives al CAP Adrià per a pacients amb ansietat i/o depressió

psicoeducatiu-sessions-cap-adriàLa depressió i l’ansietat són dos dels trastorns de salut mentals més freqüents en la nostra societat. Normalment, provoquen una discapacitat important, sofriment i limitacions a la persona que les pateix, arribant a perjudicar la seva activitat en diversos àmbits de la vida, com ara l’ocupacional i la psicosocial, i estan associades significativament a més morbiditat i mortalitat.

L’OMS fa molt d’èmfasi en la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia mental.

Des de l’any 2008  s’han posat en marxa aquests grups conduits per infermeres del centre, que han rebut formació en psicopatologia de la depressió, dels trastorns d’ansietat, en conducció de grups i també en coaching i mindfulness.

Aquests professionals mantenen reunions periòdiques amb els referents de  psiquiatria, psicologia i salut mental.

Metodologia:  L’objectiu és augmentar els coneixements dels pacients sobre el seu trastorn, donar eines per adquirir hàbits i conductes generadores de salut i benestar, i dotar-los de recursos necessaris per afrontar  situacions desestabilitzats.

Resultats:  Els resultats obtinguts fins ara de les intervencions grupals psicoeducatives són d´un alt nivell de satisfacció tant per part dels usuaris com també dels professionals.

Participants: Persones entre 20 i 80 anys, amb diagnòstic mèdic d’ansietat i/o depressió lleu o moderada.

Nº de participants:    un grup de 8 a 12 persones.

Durada: La intervenció consta de 8 ó 12 sessions (segons edició) d’una durada de 90 minuts, amb una periodicitat setmanal, guiades per dos infermeres.

Dates propera edició:   Consultar agenda

Horari:   18 a 19:30 hores ó 16:00 17:30 hores (segons edició)

Lloc:   CAP Adrià, sala polivalent, soterrani -1.

Inscripcions:  Si esteu interessats en participar en el programa només heu de demanar hora amb la vostra infermera de capçalera per a que faci una valoració del vostre cas i formalitzi la inscripció en l’activitat.

Inf. Carme Grané

Inf. Carme Grané

Referent :  Inf. Mª Carme Grané, Diplomada en Infermeria (EAP Sant Elies) i Coach.

Inf.  Rosina Crespo Diplomada en Infermeria (EAP Sant Elies)

Quant a CAP Adrià

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, disposem de 2 equips d'atenció primària; EAP Sant Elies i EAP Marc Aureli; una Línia Pediàtrica; un servei ASSIR (atenció a la salut sexual i reproductiva) i diferents línies d'Atenció Especialitzada.
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats grupals d'infermeria i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Sessions grupals psicoeducatives al CAP Adrià per a pacients amb ansietat i/o depressió

  1. Retroenllaç: Nova edició de teràpia Psicoeducativa | CAP Adrià

Els comentaris estan tancats.