Iniciem la vacunació escolar

Aquesta setmana iniciem  la vacunació escolar a la majoria d’escoles/instituts de la nostra àrea d’influència.

L’equip de vacunació escolar del CAP Adrià es desplaçarà a l’escola Pia Balmes, Poeta Foix, escola Augusta, Maryward, Teresianes de Ganduxer, escola Lys, Concepcionistes, escola Nausica, escola Suïssa i  Infant Jesús-Jesuïtes de St. Gervasi per administrar les vacunes a sisè de Primària.

D’acord amb el Decret de Salut Escolar 155/1993, de 1 de juny, i l’ordre SLT/74/2012, de 22 de març, part del calendari de vacunacions sistemàtiques s’han d’administrar als escolars de sisè d’Educació Primària i de segon d’ESO.

VACUNACIÓ ESCOLARAquesta actuació era desenvolupada directament per l’Agència de Salut Pública de Barcelona i en el curs 2013-2014 ja es va iniciar el traspàs als Equips d’Atenció Primària de la ciutat, els quals som ara els encarregats de vacunar als alumnes de 6è de primària i de segon d’ESO de les escoles que estan a la nostra àrea d’influència. La vacunació escolar es coordina també amb el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) tal com es va aprovar a la reunió de la Comissió permanent del CEB amb data 23 de juliol de 2012.

Les vacunes que administrem a sisè de primària són:

  • Contra el virus del papil·loma humà (VPH): dues dosis a les nenes.
  • Antivaricel·la, en cas que no hagi passat la malaltia o no estigui vacunat/a: dues dosis.
  • Antimeningocòccica C conjugadaç (MCC). Aquesta dosi de record s’ha incorporat l’any 2014, seguint les últimes recomanacions del nou calendari de vacunacions sistemàtiques.
  • Antihepatitis A: dues dosis.

Aquesta activitat permet garantir unes bones cobertures vacunals a la ciutat de Barcelona, però sobretot, facilita que tots els nois i noies rebin una de les actuacions preventives de més alta efectivitat com són les vacunes.

Si teniu qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb la vostra infermera de referència o també a través de l’adreça de correu electrònic: pediatriacapadria.bcn.ics@gencat.cat

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.