Què és l’índex de massa corporal (IMC) i com es calcula

L’índex de massa corporal (IMC) és un índex del pes corporal en relació amb l’alçada, s’obté a partir del pes en quilos i l’alçada en metres al quadrat. És un indicador que serveix per avaluar el risc associat a l’excés de pes o a l’infrapès.

Índex de Massa Corporal (IMC) =

Pes (en quilos) / Alçada2 (expressada en metres)

Pots utilitzar també la calculadora d’IMC de la web del CatSalut > clica aquí.

Al final de la pàgina podeu introduir les vostres dades, el resultat us donarà una orientació de quin és el vostre estat i si és recomanable fer una dieta que bé us pot recomanar la vostra infermer/a de capçalera.  Quan l’IMC es troba entre:

  • <  a  18,5   es considera que la persona està en situació d’infrapès
  • 18,5 – 25   es considera que la persona està en situació de normopès
  • 25    – 30   es considera que la persona està en situació de sobrepès
  • 30    – 35   es considera que la persona és obesa en grau I
  • 35    – 40   es defineix com una obesitat de grau II
  •  >   a   40    es defineix com una obesitat de grau III o mòrbida

L’IMC només és aplicable directament a persones adultes. Per a edats inferiors a divuit anys cal consultar taules específiques adaptades a les variacions corporals que es produeixen durant el creixement

En el cas que el resultat us aconselli una consulta mèdica amb el metge o infermera de capçalera podeu sol·licitar la visita per Internet.


 

Quant a CAP Adrià

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, disposem de 2 equips d'atenció primària; EAP Sant Elies i EAP Marc Aureli; una Línia Pediàtrica; un servei ASSIR (atenció a la salut sexual i reproductiva) i diferents línies d'Atenció Especialitzada.
Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat, Consells de salut, Malalties freqüents, Pàgines web d'interès, Salut a les Xarxes, Salut al CAP i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.