Les infermeres del CAP Adrià hem iniciat la vacunació escolar

Vacunació infantil

Vacunació infantil

Aquest mes d’octubre, hem iniciat  la vacunació escolar a la majoria d’escoles/instituts de la nostra àrea d’influència.

D’acord amb el Decret de Salut Escolar 155/1993 , d’1 de juny, i l’ordre SLT/74/2012, de 22 de març, part del calendari de vacunacions sistemàtiques s’ha d’administrar als escolars de sisè d’Educació Primària i de segón d’ESO.

Aquesta actuació anteriorment estava desenvolupada directament per l’Agència de Salut Pública de Barcelona però en el curs 2013-2014 es va iniciar el traspàs als Equips d’Atenció Primària de la ciutat, els quals som ara els encarregats de fer les vacunacions a les escoles que tenim assignades en el nostre territori, en coordinació també amb el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) tal i com es va aprovar a la reunió de la Comissió permanent del CEB amb data 23 de juliol de 2012.

Durant aquest curs escolar, per a realitzar la vacunació a sisè de primària, ens desplaçarem a l’escola Lys, Nausica, Augusta, Pia Balmes, el Poeta Foix, l’escola Suïssa, Infant Jesús-Jesuïtes de Sant Gervasi, Madres Concepcionistas, Maryward i al col·legi Santa Teresa Ganduxer.

Les vacunes que administrem a sisè de primària són:

Més endavant iniciarem la vacunació a segon d’ESO i administrarem un record del tètanus diftèria.  Ens desplaçarem a l’IES Menéndez Pelayo, l’escola Pia Balmes, els Arcs,  l’escola Suïssa, Augusta, Infant Jesús-Jesuïtes de Sant Gervasi, Madres Concepcionistas, Maryward i al col·legi Santa Teresa Ganduxer.

Aquesta activitat permetrà garantir unes bones cobertures vacunals a la ciutat de Barcelona, però sobretot, facilitar que tots els nois i noies rebin una de les actuacions preventives de més alta efectivitat com són les vacunes.

Si teniu qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb la vostra infermera de referència o fer la consulta a l’adreça de correu pediatriacapadria.bcn.ics@gencat.cat .

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat, Agenda, Consells de salut, Pediatria, Salut al CAP i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.