5 al dia | Fruites i hortalisses per una bona salut

Què és 5 al dia ?

logo_5aldia5 al dia és una pàgina web patrocinada per AGEM, mercabarna i la Generalitat de Catalunya amb el propòsit de fomentar el consum de fruites i hortalisses per les seves propietats beneficioses per a la salut; amb vitamines, carbohidrats, sals minerals, i perquè son preventives de malalties cardiovasculars, càncer, trastorns del sistema digestiu, hipertensió, diabetis, etc.

Segons la piràmide alimentària recomanada, 5 al dia són el nombre de fruites i/o hortalisses que s’aconsellen consumir al dia, i és el lema triat per a diversos organismes internacionals per a la promoció que es va iniciar l’any 1998 arreu del món.

Conscients dels canvis alimentaris i d’hàbits de vida de la població que han ocorregut en el darrer segle -consum excessiu de sucres, calories i manca d’exercici físic – a través del nostre blog volem participar en la promoció del consum de fruites i hortalisses que són de temporada i fàcils de trobar en qualsevol mercat, supermercat o botiga del nostre barri. Ho farem a través de la publicació d’una fruita o hortalissa de temporada, receptes de cuina, vídeos i en la recomanació de webs que creiem poden interessar-vos.


Macedònia. Aplicació app per a iPhone sobre fruites.  Aprèn quines són les fruites de cada estació de l’any, quines propietats tenen i agafa el màxim de peces per omplir-te d’energia i guanyar molts punts.  Aquesta aplicació està emmarcada dins del Pla de consum de fruita a les escoles una iniciativa de la UE que, a Catalunya, es fa efectiva mitjançant l’acció coordinada dels Departaments d’Agricultura, Ramaderia, Perca, Alimentació i Medi Natural, el de Salut i el d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


magranaFruites de tardor
La magrana té valuoses propietats astringents i antiinflamatòries, es pot preparar fresca amb sucre i un raiget de vi, com a ingredient en les amanides, macedònies o en xarop.

La pell cuita també s’usa per tractar la diarrea.


AmanidaAmanida

Les amanides es poden fer de múltiples maneres i es poden adaptar al gust de cadascú. Els ingredients més comuns però són l’enciam, el tomàquet, la ceba, les olives, l’àpila pastanaga,  o inclús hi podeu afegir fruites fresques o fruits secs.


Jo cuino verdura i peix amb Ada Parellada


 

Receptes  |  La meva recepta

Us convidem a fer la vostra recomanació, a través de receptes de plats; combinacions de fruites, verdures o d’altres aliments, salses, vídeos i totes aquelles coses que volgueu compartir amb nosaltres. Podeu deixar el vostre comentari o vídeo al final de la pàgina.

Quant a CAP Adrià

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, disposem de 2 equips d'atenció primària; EAP Sant Elies i EAP Marc Aureli; una Línia Pediàtrica; un servei ASSIR (atenció a la salut sexual i reproductiva) i diferents línies d'Atenció Especialitzada.
Aquesta entrada s'ha publicat en Pàgines web d'interès, Pediatria, Salut a les Xarxes, Salut al CAP i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 5 al dia | Fruites i hortalisses per una bona salut

  1. Retroenllaç: Fes-te una prova per la diabetis! | Informació dels CAP de Barcelona ciutat

Els comentaris estan tancats.