Tractament de refredat i la tos, ús adequat o inadequat de fàrmacs

En nens i nenes amb refredat comú i tos, no s’haurien d’utilitzar de forma rutinària fàrmacs per al seu tractament simptomàtic, llevat que tinguin comorbiditats que ho requereixin.

  • El refredat comú i la tos suposen un motiu de consulta molt freqüent en les visites als pediatres.
  • Per al tractament del refredat comú (constipat) i la tos, la indicació de fàrmacs com els mucolítics, antihistamínics, descongestius, antitussigens i expectorants, és una pràctica clínica freqüent.
  • Diversos organismes han alertat de la poca efectivitat d’aquests fàrmacs així com el risc d’efectes secundaris especialment en menors de dos anys.
  • Per aquests motius, els fàrmacs per al tractament simptomàtic del refredat comú i la tos no s’haurien d’utilitzar de forma rutinària en nens i nenes llevat que tinguin alhora algun altre problema de salut i així ho indiqui el seu professional mèdic.

Més informació


Quant a CAP Adrià

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, disposem de 2 equips d'atenció primària; EAP Sant Elies i EAP Marc Aureli; una Línia Pediàtrica; un servei ASSIR (atenció a la salut sexual i reproductiva) i diferents línies d'Atenció Especialitzada.
Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut, Malalties freqüents, Pediatria i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.